KWIATY
 
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
 
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 61 
 : Pa¼dziernik 07, 2014, 07:06:37 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez Dana
Acer palmatum 'Shirazz Dream'
Artemisia Frigida

Ptilotus exaltatus ‚Joey’
trawa Smit
Panicum virgatum 'Nican'
CAREX TESTACEA
Astragalus crassicarpus (traganek)
Maianthemum racemosum - Majówka groniasta
Brunfelsia pauciflora
Molinia arundinacea 'Windspiel'
Stipa comata

 62 
 : Pa¼dziernik 05, 2014, 11:41:38 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez BarbaraWo


 Amerykañski sernik
Spód :
3/5 kostki do pieczenia Kasia Ekstra (150 g)
2/5 szklanki cukru (100 g)
250 g posiekanych drobno migda³owych
1/2 szklanki m±ki (85 g)
Masa:
1 kg delikatnego twarogu sernikowego
1 i 1/2 szklanki cukru pudru (240 g)
6 jajek
1 laska wanilii
3 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej
1/2 szklanki ¶mietanki 30% (125 ml)
1 cytryna,
Polewa:
4/5 szklanki ¶mietany 18% (200 ml)
2 ³y¿ki cukru pudru,
Sok z 1 cytryny
1 bia³a czekolada
1Kasiê rozpu¶æ i przestud¼. Migda³y po³±cz z m±k±, cukrem i roztopion± Kasi±. Tortownice posmaruj Kasi± i wy³ó¿ jej dno papierem do pieczenia. Nastêpnie zabezpiecz dno i boki foli± aluminiow±.
2Przygotowan± mas± wy³ó¿ spód i boki tortownicy o ¶rednicy 26 cm i w³ó¿ do lodówki.
3¯ó³tka oddziel od bia³ek i utrzyj z cukrem. Dodaj ser, ¶mietankê, otart± skórkê i sok z cytryny i wybrane wnêtrze z laski wanilii. Bia³ka ubij na sztywn± pianê. Masê po³±cz z ubit± pian± z bia³ek. Na koniec dodaj m±kê ziemniaczan± i delikatnie wymieszaj.
4Masê prze³ó¿ do tortownicy. Piecz w k±pieli wodnej, najpierw 40 minut w 180 st.C , a nastêpnie 40 minut w 150 st.C. Wystud¼.
5Przygotuj polewê. W rondelku podgrzej sok z cytryny, zdejmij z ognia, w³ó¿ bia³± czekoladê i mieszaj a¿ czekolada siê rozpu¶ci. Dodaj cukier puder i ¶mietanê, wszystko wymieszaj.
6Upieczony sernik wyjmij z piekarnika, polej polew± i odstaw do sch³odzenia (najlepiej na ca³± noc do lodówki).
  Temperatura k±piel wodna°C Czas pieczenia 40 + 40 minut

 63 
 : Sierpieñ 27, 2014, 17:14:47 
Zaczêty przez BarbaraWo - Nowe: wys³ane przez BarbaraWo
 ZAPIEKANKA Z BROKU£AMI
miêso mielone - 400 gramów
Ketchup Hellmann’s Ognisty -
4 ³y¿ki
Fix Spaghetti 4 sery z
broku³ami Knorr - 1
opakowanie
¿ó³ty ser - 100 gramów
makaron - 300 gramów
¶mietana 18% - 200 mililitrów
broku³ - 1 sztuka
olej - 3 ³y¿ki
cebula - 1 sztuka
45 minut 4 osób ³atwe
Autor: Piotr Murawski
1. Makaron ugotuj. Cebulê pokrój w kostkê, podsma¿ na patelni, dodaj miêso
mielone, chwilê sma¿. Dodaj ketchup Hellmann’s, dok³adnie wymieszaj, dopraw
do smaku i po³±cz z makaronem.
2. Ca³o¶æ prze³ó¿ do naczynia ¿aroodpornego, na wierzch u³ó¿ broku³y. Fix Knorr
wymieszaj ze ¶mietan± i 100 ml wody i zalej zapiekankê.
3. Ca³o¶æ posyp po wierzchu startym serem i zawiñ dok³adnie foli± aluminiow±.
Piecz w 200 C przez 20 minut. Zdejmij foliê i piecz chwilê, a¿ ser delikatnie siê
zarumieni.

 64 
 : Lipiec 09, 2014, 06:49:06 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez Dana
W spadku po babcinym domku Smutny

 65 
 : Lipiec 08, 2014, 14:10:12 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez BarbaraWo
 Chichot £adnie U¶miech

 66 
 : Lipiec 08, 2014, 14:04:51 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez BarbaraWo
£adnie U¶miech

 67 
 : Lipiec 08, 2014, 14:03:11 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez BarbaraWo
Sk±d masz takie g³azy ?

 68 
 : Lipiec 07, 2014, 18:55:36 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez Dana






















 69 
 : Czerwiec 27, 2014, 17:02:03 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez BarbaraWo
Masz sza³wiê muszkato³ow± ? u mnie znik³a U¶miech

 70 
 : Czerwiec 23, 2014, 13:41:15 
Zaczêty przez Dana - Nowe: wys³ane przez Dana

Krwi¶ci±g i Sza³wia

Miecznica i Sza³wia

Lnica i Dzwonkowiec












 
Alyogyne huegelii i Ptilotus exaltatus

Centaurea atropurpurea i Spigelia marilandica
 
Dzwonek i Czosnek 'Hair '

jarzmianka i Salvia bulleyana /sza³wia /

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

nome corleone mixblackcity film playlifegames