4 szklanki m±ki 1 ³y¿eczka sody 2 ³y¿ki miodu 5 dkg mas³a 2 ³y¿ki ¶mietany 2 jajka 1 szklanka cukru Miód i mas³o podgrzewamy, dodajemy ¶mietanê, m±kê i sodê - dok³adnie mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem i zagniatamy z mas± miodow±. Rozwa³kowujemy na 4 placki i pieczemy w tortownicy 10-15 minut w 180 st.
Masa serowa: 1 kg zmielonego sera ( zawsze u¿ywam pó³t³ustego ) 2 szkl. cukru pudru 25 dkg mas³a 2 jajka cukier waniliowy skórka otarta z cytryny 4 ³y¿ki mleka 5 dkg m±ki ziemniaczanej Mas³o utrzeæ z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami, wymieszaæ ze zmielonym serem. Masê prze³o¿yæ do garnka, gotowaæ 10 minut, na koniec dodajemy m±kê ziemniaczan± wymieszan± z mlekiem i skórk±.
Ostudzone placki przek³adamy gor±c± mas± serow±. Dekoracjê pozostawiam ka¿demu wg uznania Powiadam Wam - na jednym kawa³ku siê nie skoñczy
Nowo¶æ ! Piórkówka RED HEAD o ró¿owych kwiatach nowo¶æ KRZEWUSZKA MARJORIE dwa kolory kwiatów Z³ocieñ GARDEN TREASURE pe³ny, ró¿owy kwiat Czarnolistny pierzasty BEZ BLACK LACE sadzonka 05m ¯urawka 'PAPRIKA' jaskrawa czerwieñ NOWO¦Æ nowo¶æ KOLUMNOWY bez czarny BLACK TOWER nowo¶æ ROZCHODNIK Birthday Party Nowo¶æ 2015 dzwonek GENTI BLUE wyj±tkowy Miskant VARIEGATUS na jesienne rabaty Ró¿owy miskant 'MALEPARTUS' na jesienne rabaty Miskant GROSSE FONTANE giant na jesienne rabaty
500g m±ki ¿ytniej 500g m±ki pszennej 800-820ml ciep³ej wody 30g dro¿d¿y 2 ³y¿eczki soli Wszystko wrzucam do miski, wyrabiam ciasto i odstawiam na godzinê. Po wyro¶niêciu, wyrabiam jeszcze raz, wk³adam do keksówek i odstawiam. Po 15 minutach w³±czam piekarnik na 230 stopni. Nagrzanie piekarnika zajmuje nastêpne 15 minut (piekarnik elektryczny), wstawiam chleb i po 40 minutach, piekarnik prze³±czam na dolne ogrzewanie i czekam 10 minut.
Moje zakupy .. bez trawki ,powojnik w lewym rogu ...sadziec var. a tak posadzone. Co jeszcze kwitnie ,a w³a¶ciwie co nieco ozdabia to Desmodium canadense Kocimiêtka ¿y³kowana Zawilce Kwa¶nodrzew przepiêknie siê przebarwia Powojnik Oregano Alonsoa